NETHERLANDS EMERGENCY TOWING VESSEL

               

M o d e l b o u w

Noodsleepvaartuigen oftewel Emergency Towing Vessels zijn gewilde modelbouw objecten. De WAKER is al veelvuldig nagebouwd op diverse schalen en van diverse materialen. Daarnaast is er door het Duitse Revell een plastic model met een schaal 1:200 op de markt gebracht wat het voor de minder handige modelbouwer ook mogelijk maakt een model van de WAKER te hebben. Het Nederlandse Scaldis uit Terneuzen heeft een papieren model van de IEVOLI BLACK gemaakt. Op deze site willen we de modelbouwer de gelegenheid geven d.m.v. foto's een gedetailleerd model te bouwen en van de juiste kleuren te voorzien.

Detail tekeningen van zowel WAKER, IEVOLI BLACK als de GUARDIAN kunnen wij helaas niet leveren.
 


 

 

 
General arrangement WAKER General arrangement IEVOLI BLACK General arrangement GUARDIAN


Om de modelbouwer een beter beeld te geven bij de tekening zijn er in een drietal foto albums gemaakt die via onderstaande links te benaderen zijn. Mochten er na het zien van de foto's nog vragen zijn, dan kan de webmaster altijd benaderd worden voor eventuele vragen.
 

     


Er zijn reeds veel modellen van de WAKER gebouwd, om een indruk te krijgen van wat er allemaal rondvaart kunt u hier een aantal exemplaren bekijken. Heeft u ook een mooi statisch of varend model en u wilt deze delen met anderen? stuur dan een foto met wat gegevens. De webmaster behoud zich het recht een beslissing te nemen een foto niet te plaatsen.
 

Gebouwd door: Jan van der Werf
Bouwjaar / aantal uren:  
Schaal:  
Gebouwd door: Volker Engler
Bouwjaar / aantal uren:  
Schaal:  
Gebouwd door: Robin Rozendaal
Bouwjaar / aantal uren:  
Schaal: 1 : 200

   
Gebouwd door: Rene van de Ree
Bouwjaar / aantal uren: +/- 6 maanden
Schaal: 1 : 50
   
 

2004, W.G. van der Veen.